Hardlooptips

Hallo lieve mensen!

In deze donkere maanden is het af en toe nog wel eens lastig om motivatie te vinden om hard te gaan lopen. Ik ga je wat tips geven om tóch de stap te zetten om je hardloopschoenen aan te trekken en te gaan hardlopen. En bedenk: De meters van de bank naar de deur zijn het moeilijkst!

funny, american beauty, and quote afbeelding

In de winter creëer je een summerbody!

Als je er in de zomer een beetje strak uit wil zien, zul je toch echt in de winter moeten beginnen… Als je in de winter even op je tanden bijt met het hardlopen (of een andere workout), dan zul je tegen de tijd dat het zomer is echt een verschil merken! Geloof me!

Probeer een routine op te bouwen

Als je went aan een hardloop routine, word het ook veel minder erg om te gaan hardlopen. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af dat je elke woensdag, vrijdag en zondag gaat hardlopen. Dat hoeft echt geen enorme afstand te zijn hoor! Je kunt beter drie keer per week bijvoorbeeld 4 km hardlopen, dan in één keer acht km. Maak een mooi schema voor jezelf waar je in kunt tekenen dat je je hardloop rondje hebt gedaan, dat motiveert extra!

running, run, and fitness afbeelding

Spreek samen met mensen af om hard te lopen

Je kunt echt samen met mensen gaan hardlopen, maar je kunt ook met apps zoals Runkeeper je hardlooprondjes delen. Dan kun je elkaar echt motiveren!

run, darling, and fitness afbeelding

Ga in de ochtend hardlopen

Als je in de ochtend je hardlooprondje al hebt gedaan, kun je de hele dag trots op jezelf zijn! Als je pas in de avond gaat rennen, moet je er nog de hele dag tegenop zien. Zelf lukt het mij meestal niet om in de ochtend hard te lopen, maar het is het proberen waard!

Luister naar energieke muziek

Bij mij werkt dit echt super goed. Ik kan gewoon niet rennen zonder muziek… Op spotify zijn genoeg leuke afspeellijsten te vinden voor tijdens het hardlopen! Oh trouwens, naar de Foo Fighters luisteren tijdens het hardlopen is echt een aanrader!

fitness, motivation, and run afbeelding

Loop een leuke route

Niets is zo vervelend als een recht fietspad heen en weer te moeten rennen, althans, dat vind ik. Kijk vooraf misschien even op de computer om een leuke route te kiezen.

 

Zo! Dat waren de hardlooptips voor vandaag!

Ik hoop dat het je lukt om de motivatie te vinden, wellicht met wat hulp van dit artikel!

 

Liefs, Tessa

Follow my blog with Bloglovin

(foto’s van weheartit)

Advertenties

2 gedachtes over “Hardlooptips

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s