Tips om een toetsweek door te komen!

Hallo lieve mensen!

Ik zit nu alweer in het vijfde jaar van het gymnasium en de eerste toetsweek staat voor de deur…

Vandaag geef ik jullie een aantal tips om stressvrij de toetsweek door te komen!

  • large (10)Begin op tijd : Begin alsjeblieft op tijd met leren. Dit is echt al het halve werk, want je bent sowieso veel beter voorbereid voor de toetsen én je bent niet zo gestrest. Maak iets meer dan een week voor je toetsen een goede planning. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af, dat je twee vakken per dag leert. Zo kun je elke dag aan klein stukje van een vak werken en hoef je dus niet in één keer een heel brok stof te leren.

fdd5cd19bcfa82165e6275a3e72d9fcd

  • Maak elke dag een to-do lijstje : Dit kost echt weinig tijd en heeft een groot positief effect. Schrijf elke dag voordat je aan de slag gaat met leren een to-do lijstje met wat je die dag allemaal moet doen. Als je dan klaar bent met een taak, kun je met een goed gevoel een vinkje achter de taak schrijven. Het geeft echt een fijn overzicht van wat je moet doen en dat geeft rust in je hoofd.

  • Gebruik de pomodoro methode: Uren achter elkaar dingen in je hoofd stampen is absoluut geen goed plan. De pomodoro methode kan je hierbij helpen. Het zit zo: je werkt 25 minuten aan een taak, bijvoorbeeld aan je scheikunde toets. Daarna neem je 5 minuten pauze. Als je 4 keer 25 minuten gewerkt hebt, mag je 15 minuten pauzeren. Zo voorkom je  dat je voor je uit gaat zitten staren en je het gevoel hebt dat je al uren bezig bent, maar eigenlijk nog niks hebt bereikt. Tijdens de 25 minuten werken moet je wel echt zorgen dat je door niks anders wordt bezig gehouden dan je taak, anders heeft het alsnog geen zin. De pomodoro methode leert je productief te werken, zodat je na een dag leren trots op jezelf kunt zijn! Er bestaan apps om je te helpen met  de pomodoro methode, zoals ClearFocus (voor android) of de Pomodoro Timer (voor iOS).

🛀

  • Pak  je rust:  Rust is zo verschrikkelijk belangrijk. Je hebt soms  gewoon even tijd nodig om tot jezelf te komen en om je batterij (nee, niet die van je telefoon…) op te laden. Plan bijvoorbeeld een fijn verwenavondje voor jezelf. Op die avond doe je lekker wat je zelf wil, als het maar niet te maken heeft met leren. Stap lekker onder de douche of neem een bad, doe een maskertje op, lak je nagels en kijk je favoriete serie op netflix. Na zo’n ontspan-avond kun je er de volgende dag weer vol tegenaan!

(2) Tumblr

  • Maak samenvattingen : Voor mij is samenvattingen maken echt een hele goede manier om tekst te verwerken. Als ik een lap tekst moet leren, kun je me zo lang laten lezen als je wilt, maar onthouden doe ik het niet. Als je een samenvatting maakt, ben je heel actief bezig met de stof en zo onthoud je het veel beter. Bewaar al je samenvattingen die je hebt gemaakt goed, want die kunnen nog wel eens van pas komen! Sla ze op op een goed vindbare plek van je computer, of zet ze in mapjes op google drive. Als je samenvattingen op papier schrijft, kun je die natuurlijk in een 23-rings map doen. Je zult jezelf er later dankbaar voor zijn!

⚫⚪

  • Drink thee : Waarom? Gewoon, omdat thee altijd fijn is om te drinken. Het kalmeert en is lekker warm.

Zo! Dit waren mijn survival tips voor een toetsweek!

Ik hoop dat je er iets aan hebt 😀

Hoe komen jullie de toetsweek door?

Liefs, Tessa

(foto’s via: http://weheartit.com/)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s