Schoolspullen DIY + een lesje boeken kaften

Hallo lieve mensen!

Misschien wil je er nog helemaal niet over nadenken, maar school staat over niet al te lange tijd weer voor de deur. Het leuke daaraan vind ik altijd schoolspullen. In mijn schoolspullen shoplog hebben jullie kunnen zien wat voor leuke spulletjes ik heb gekocht. Vandaag ga ik wat DIY’s met jullie delen om je schoolspullen wat op te vrolijken en ik geef jullie een cursusje boeken kaften.

Schriften DIY

IMG_3770

Deze spulletjes heb ik gebruikt om mijn schriften en agenda te versieren. Ik heb ook nog een zwarte fineliner gebruikt 🙂

IMG_3795

Ik heb ze versiert met wat washi tape van de HEMA. Met leuke letters heb ik de naam van het desbetreffende vak er opgeschreven. Met nog wat stempeltjes heb ik het nog een klein beetje leuker gemaakt.

Agenda DIY

IMG_3771Mijn agenda heb ik gecustomized door een nieuwe knoop op de voorkant te maken en washitape aan de zijkant te plakken. Ook heb ik wat leuke tekeningetjes erop gemaakt en ik ben weer met stempeltjes aan de slag gegaan. Van stempeltjes krijg ik gewoon nooit genoeg. Ik ben zelf erg blij met het resultaat 🙂

IMG_3773

Op het begin van mijn agenda heb ik nog een vakje geplakt, om later nog wat leuke fotootjes in te doen.

IMG_3774

Helemaal achterin mijn agenda heb ik nog zo’n plak vakje gemaakt. Ook heb een envelop erbij  geplakt, om bijvoorbeeld je geo-driehoek in te bewaren.


En nu….. Een lesje boeken kaften!

IMG_3779

  • Leg je boek op het kaftpapier en zorg dat aan elke kant genoeg ruimte over is van het papier. Knip het ongeveer af waar de schaar ligt op het plaatje.

IMG_3780

  • Vouw vervolgens het papier zoals je ook het boek dicht zou doen. Met dit voorbeeld vouw je dus het linkerstuk op het rechter.

IMG_3781

  • Dan maak je  met je schaar een schuine inkeping in het papier, richting het boek. Je moet niet verder knippen dan tot je het boek tegenkomt met je schaar. Dus tot het witte op dit plaatje. Hieronder zie je een close-up.

IMG_3782

IMG_3785

  • Leg je boek nu weer op het papier, zorg ervoor dat de vouw van het papier ongeveer op het midden van de rug van het boek terecht komt.

IMG_3786

  • Nu vouw je het papier weer dicht.

IMG_3787

  • We beginnen eerst met de bovenkant naar binnen te vouwen. Vouw het verticale deel eerst naar binnen.

IMG_3788

  • Vouw dan ook de horizontale delen naar binnen. Kijk even naar het volgende plaatje om te zien hoe je ze het beste naar binnen kunt vouwen.

IMG_3789

  • Kijk, zo vouw je het naar binnen; niet gewoon recht naar binnen, maar met een hoekje. Doe stukjes plakband op de plek waar het los kan gaan (zie foto).

IMG_3791

  • Ik weet niet of je het erg goed kunt zien op de foto, maar ik raad je heel erg aan om ook plakband op de hoekjes te doen voor extra stevigheid. Die hoekjes gaan altijd het eerste stuk en zo hebben ze net iets meer bescherming. Gebruik wel doorzichtig plakband en niet van dat beschrijfbare plakband, want het is mooier als je het plakband daar niet zo goed ziet.

IMG_3792

IMG_3794

  • En nu het leukste deel….. VERSIEREN! Hier kun je al je creativiteit op los laten 🙂 Ik heb het vak erop gezet en mijn naam erop gestempeld. Ook heb ik nog wat andere stempeltjes toegevoegd. Tot slot heb ik nog een mooi stuk duct tape van de HEMA erop geplakt. Wow wat is dat een mooie blauwe kleur! Ik word er helemaal vrolijk van!

Zo! Je kunt het nieuwe schooljaar vrolijk van start gaan!

Hoe maken jullie je schoolspullen leuker? 

Liefs, Tessa.

P.S.: Als het niet lukt met kaften, laat dan gerust een comment achter en vertel daarin waar het fout gaat. Dan kan ik je helpen!

Advertenties

8 gedachtes over “Schoolspullen DIY + een lesje boeken kaften

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s